Cum poate un Dumnezeu bun sa trimita oamenii in iad?

Sunday, July 29, 2012

Psalms 103

Doctrina iadului este o doctrina a destinului, un destin pe care nimeni nu vrea sa si-l aleaga. Toti ne gandim ca iadul este pentru criminalii, violatorii sau agresorii din societatea noastra. Iadul, de asemenea poate fi simtit la nivel personal daca ne gandim la cineva pierdut si fara credinta mantuitoare in Hristos. Acestea sunt sincere motive de ingrijorare.

Recent, in literatura crestina a aparut un curent care pune sub semnul intrebarii realitatea iadului pentru simplul motiv ca nu este echitabil. Exista o carte care are la baza aceasta intrebare pe care o discutam astazi, "Cum poate un Dumnezeu bun sa trimita oamenii in iad?" si "Nu este dragostea cea care invinge in final pentru ca Dumnezeu este bun si iubitor?"

Este adevarat ca Dumnezeu este bun si iubitor, milostiv si plin de compasiune, incet la manie si bogat in dragoste.Dar noi, nu ne facem nici o favoare, prin a inlatura aceasta doctrina pe simplul motiv ca ne deranjeaza. Astazi vom raspunde cum Dumnezeu poate sa ramana bun si iubitor in ciuda realitatii iadului.